30 december 2005

Gott Nytt år - Gott Nytt tema!

'Allo 'Allo!
Nu när årets säck drar ihop sig och det börjar bli dags för Albert Svanberg att så korrekt och hårt men rättvist som möjligt sammanfatta sporten som vi minns, och samtidigt som Jens Lind kokar ihop ännu ett pseudopoetiskt reportage om husvagnsrally i Toscana, så är Bloggen som gud glömde inne i slutförhandlingarna angående nästa års första stora tema. Vi kan ännu inte gå ut officiellt med några namn eller någon idiotsäker riktning, men som det ser ut kommer vi alla att stå inför ett rejält populärkulturellt taberas som torde kittla de flesta på rätt ställe. Går allt i lås blir det ett textuellt gästabud som inte skulle skämmas för sig ens under stormaktstidens frosserier. Återigen har vårt mål varit att uppmärksamma en av de där många fina skådespelarna som inte alls har fått så mycket erkännande som de borde ha haft. Egentligen är det inte själva erkännandet som är det väsentliga utan det faktum att det är dessa hantverkare som så ofta drar de tunga lassen av biroller och har mod nog att hugga i på ofta osäkra och/eller obskyra lågbudgetprojekt. De biter ihop, kavlar upp ärmarna, spottar i nävarna och hänger sig åt det de tror på - med eller utan ersättning eller respekt. Detta medan exempelvis Ben Affleck och Keanu Reeves gång efter annan "lyckas" med filmatiseringar av vedträn som klafsar runt i gödselstackar.
Nej, det är dags att sätta ner foten och säga ifrån på skarpen! Detta gör vi genom att ge de som förtjänar det en klapp i ryggen och, i den mån vi orkar bry oss, baktala, smutskasta och såga fullständigt sönder och samman de som inte har något att komma med men vägrar att inse det och istället envisas med att vräka ut sin smörja över världen. Men oftast ska vi bara noncha de senare och istället höja glaset en extra gång vid tolvslaget, och vid alla andra tillfällen då vi samlas i sus och dus, och ägna en tanke åt de som oupphörligen kämpar för att tränga igenom den fjärde väggen och skänka oss en gnutta hopp och liv. Jag hoppas att ni vill vara med oss i denna salut, att ni får ett riktigt gott 2006 och att vi ses under vår förestående piéce de résistance!

1 kommentar:

Tatti sa...

Du är sjuk Stoffe. No phonecall? Kanske kan höras på lördag, ska lira innebandy i morgon kväll. Får be frugan länka din sida sen det är alldeles för komplicerat för mig. En liten grej bara jag var inne på din brors blogg och det har inte slagit mig innan men "Stefan och Kristoffer", hm ja ja det ligger alltså i blodet din gamle buskiskonnisör. Hör av dig om du är inne något på dagen imorgon.