21 december 2007

Viasat Sport betygsätter fina gamla skivor 2007



Leonard Cohen, eller Bosse Diktdoktorn som han kallas på svenska, återkommer jämt och ständigt. I år återutgavs hans tre första med några bonusspår. Och reaktionerna lät inte vänta på sig.
"Det är bra, men jag gillar det inte", sa till exempel en jäktad Tommy Engstrand till Viasat Sports webbredaktion strax innan han skulle kommentera en ointressant match i belgiska cupen, som TV-bolaget kunde lägga till sina en miljard timmar direktsänd sport under 2007.

Kuriöst nog ska detta rekordantal timmar, enligt rykten, ha gjort Claes Runheim (tidigare "Fetisov") så självgod å kanalens vägnar att han beställde 250 Capricciosa för utkörning i tron att han själv, Johan Mjällby och Tomas Nordahl kunde äta upp hela rasket. "Det här är inte i pizza i Italien", ska Nordahl ha flåsat fram innan han skrattade lite nervöst och sneglade på Mjällby som vek ihop sina 83,3 capricciosor och stoppade ned dem i en bag av okänd sort. Runheim (tidigare "Dalai Lama") själv svimmade emellertid när han insåg att hela episoden var att betrakta som en rejäl fadäs, vilken kunde få återverkningar runt hela Vättern. När sedan Glenn Hysén, på direktlänk från Åland, avslöjade att han skulle gå kräftgång från Dakar till viasatstudion, balanserandes 13 ton pyttipanna i en korg på huvudet, brast det för Runheim (tidigare "Söderkåkar") och han glömde säga "vi är strax tillbaka" vid inte mindre än två av de 58 reklamavbrotten under halvtidsvilan. Efter sändningen iakttogs Runheim (tidigare "Mumsfillibabba") av Adolf Fredriks Musikskolas Barnkör när han "...än slank hit, än slank dit, än slank ner på en parkbänk bredvid en fullegubbe", som altarna uttryckte det i ett uppträdande vid skolans julbasar.

Ja, som det kan gå! Som tur är var Bosse Petersson farsa på stan just den här kvällen, vilket förklarar hans frånvaro i såväl studion som bland de 22 bisittarna i kommentatorsbåset. Han ordnade så att Runheim (tidigare "Detfunkarjuattjobbanattetttagliksommenilängdenblirdetjuslitigt") kom hem och fick en kopp must av sin fru (tidigare "Betson"). Slutet gott allting gott! Och, ja förresten, så vitt jag vet så sitter Nordahl fortfarande där i studion och smaskar på sina pizzor!

Inga kommentarer: